Op Pinksterzondag 9 juni 2019 organiseren De Zithaler Musikanten en café ’t Sjterfhoes voor de eerste keer een middag met heerlijke blaasmuziek op het Kerkplein bij café ’t Sjterfhoes in Sittard.

‘Platskonsaer ónger d’n Taore van de Grote Kirk’ 

Vanaf 14:00 uur spelen Die Mährländer en de Beekdaeler Muzikanten op het speciaal hiervoor gebouwd podium. Deze twee kapellen zijn een garantie om weer eens echt te genieten van blaasmuziek. Tussendoor brengt duo Grenzenlos gezellige volksmuziek.

Kapel Die Mährländer

Kapel Die Mährländer is gestart in 2016 en heeft zijn sporen in blaaskapellenland al dik verdiend. De elf muzikanten zijn al jaren actief in de blaasmuziekwereld en staan onder de muzikale leiding van Dennis Lebens. Klarinettist Eric Bresser van de Zithaler is ook lid van de Mährländer. Het repertoire is een mix van Mährische en Böhmische muziek.

Kapel Beekdaeler Muzikanten

Kapel Beekdaeler Muzikanten werd in 2003 opgericht onder de naam Blaasorkest Elvira-Leotine. In 2017 werd besloten om de naam te wijzigen in Kapel Beekdaeler Muzikanten, omdat de meeste muzikanten uit de voormalige gemeenten Onderbanken, Nuth en Schinnen komen, die zijn samengegaan in de nieuwe gemeente Beekdaelen. De twaalf muzikanten zijn al jaren actief in de blaaswereld en staan onder de muzikale leiding van Wim Hermans. Drummer Hans Zeegers van de Zithaler is ook drummer van de Beekdaeler Muzikanten. Het repertoir bestaat vooral uit Egerländer/Böhmische muziek en de iets snellere Mährische muziek.

Duo Grenzenlos

Het duo Grenzelos bestaat uit Ad Meisen en Brigitte Swinnen. Dit ervaren zangduo treedt op in Nederland, Duitsland, Luxemburg en Duitsland. Het hoogtepunt tot nu toe was het tweevoudige optreden bij Het Open Air Festival van de beroemde Kastelruther Spatzen in Oostenrijk. Ad en Brigitte zijn ook het vaste zangduo van de organiserende Zithaler Muzikanten.

Bovenstaande artiesten staan garant voor een mooie muziekmiddag, die u zeker niet mag missen. De presentatie is in handen van Wim Clerx.

Het Kerkplein wordt gezellig ingericht met voldoende zitplaatsen en statafels. En vanzelfsprekend wordt er gezorgd voor een goed glas en lekker eten. De entree voor dit openluchtconcert is gratis. Het Platskonsaer begint om 14:00 uur en duurt tot 20:00 uur.

U komt toch zeker ook? 👍🍺

Klik hier voor meer info.